Remy van Kesteren

19u30, Miry

Door de New York Times geprezen als een ‘briljante harpist’, klinkt het alsof Remy van Kesteren (1989) harp speelt alsof je het nog nooit eerder hebt gehoord. Toen Remy vijf jaar oud was en betoverd werd door de klank van het instrument terwijl hij in een tuin was, wist hij meteen dat 'dat' het was. Hij ontwikkelde zich tot een internationaal vermaard harpist, won allerlei prijzen en concoursen en speelde in concertzalen over de hele wereld. Maar toen bereikte Remy de leeftijd van 25 jaar en wist: dit is het niet. Niet meer. Niet alles.

Dit besef leidde in 2016 tot Tomorrow Eyes, het genre-overstijgende album met daarop een aantal door Remy zelf gecomponeerde stukken. Van het spelen met wereldberoemde orkesten ging hij naar het spelen in de club en op popfestivals, waar hij solo optrad, met zijn band en met The Analogue Robot Orchestra. Hij is van plan de grenzen van zijn instrument op te zoeken en deze vervolgens te verbeteren. Daarom is hij de enige persoon ter wereld met een speciaal ontworpen en vervaardigde harp met 49 snaren: de Salvi Réus, gefinancierd door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds. Met deze harp volgde Remy zijn debuutalbum op met het baanbrekende Shadows (2019), An Alternative Soundtrack to the Motion Picture… (2020) en vier EP’s: Home Studio Sessions (2020), Places I May Have Visited, People I May Have met Pt . 1, 2 en 3 (2022).

Remy werkt graag samen: met dans (Het Nationale Ballet in 2014 & 2017), film (Oscarwinnend regisseur Michael Dudok De Wit), en talloze muzikanten waaronder singer-songwriter Fink die Shadows coproduceerde. Hij is artistiek directeur van het Nederlands Harp Festival, dat tweejaarlijks wordt gehouden in TivoliVredenburg, Utrecht.